Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

το πρωτο κάλεσμα για τη συνέλευση



ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Ανέκαθεν, στις ανθρώπινες κοινωνίες υπήρξαν αγωνιζόμενες μερίδες ανθρώπων που αντιλήφθηκαν την εκμετάλλευση που υφίσταντο, και αναζήτησαν τρόπους για επανάκτηση της κλεμμένης ελευθερίας τους.

Σήμερα σε μια εποχή πλήρους σύγχυσης και κοινωνικού αποπροσανατολισμού, όπου η κυριαρχία κατασκευάζει και μοιράζει αφειδώς ταυτότητες και ρόλους κάθε είδους, ο δρόμος για την ελευθερία είναι, όπως ήταν και πάντα, δύσκολος.

Το πάθος για μια αδιαμεσολάβητη ζωή, το μίσος προς κάθε μορφής εξουσία και η έντονη απέχθεια μας για κάθε τάση κομφορμισμού σ’ αυτή την σάπια κοινωνία, είναι μερικοί από τους λόγους που μας κάνουν να δηλώνουμε αναρχικοί.

Εκφράζουμε την αποστροφή μας σε κάθε τύπο κόμματος-παράταξης και στους μηχανισμούς τους, όπως και την αντίθεση μας στον συνδικαλισμό και την συνδιαλλαγή με οποιαδήποτε θεσμική εξουσία. Δεν αναγνωρίζουμε την εξουσία, επιδιώκουμε την καταστροφή και όχι την αναπαραγωγή της.

Κινούμαστε στους εκπαιδευτικούς χώρους γι’ αυτό και προκρίνουμε μια συνέλευση που προσδοκά να συσπειρώσει και να συλλογικοποιήσει νέους ανθρώπους που κινούνται στους χώρους αυτούς, χωρίς ασφαλώς αυτό να αποτελεί αιτία αποκλεισμού οποιουδήποτε άλλου θέλει α συμμετέχει.

Απώτερος στόχος είναι να διαμορφώσουμε μαζικές κινηματικές διαδικασίες, να διαδοθεί η αναρχική άποψη, να ανοίξουμε μέτωπα στον κοινωνικό-ταξικό πόλεμο και να ενταθούν οι προσπάθειες του αντιεξουσιαστικού αγώνα.

Θεωρούμε ότι η συνέλευση θα πρέπει να λειτουργεί ως ένας χώρος άμεσης προσωπικής επαφής και αλληλεπίδρασης, μακριά και ενάντια στις απρόσωπες και αποξενωμένες σχέσεις που αναπαράγονται από τα ΜΜΕ, τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας ή από τους πολιτικούς αντιπροσώπους κτλ. Διατείνουμε ένα χώρο ακηδεμόνευτης πληροφόρησης μεταξύ των παρευρισκομένων, όπου θα συνδιαμορφώνονται απόψεις και θα συντονίζονται πρωτοβουλίες δράσης.

Η απεύθυνση της συνέλευσης δεν περιορίζεται στα στενά όρια των σχολών και των σχολείων, αλλά είναι γενικότερα κοινωνική. Όπως η απεύθυνση έτσι και η θεματολογία δεν θα περιοριστεί σε εκπαιδευτικά ζητήματα, αλλά θα περιλαμβάνει και άλλα θέματα σύμφωνα με την άποψη μας σε κοινωνικά ζητήματα που τρέχουν στην επικαιρότητα.

Καλούμε σε μια συνέλευση που θα λειτουργεί αυτοοργανωμένα και αντιϊεραρχικά, όπου οι αποφάσεις δεν θα λαμβάνονται ούτε δημοκρατικά, ούτε αμεσοδημοκρατικά αλλά με ομοφωνία(όπου δεν είναι δυνατόν θα προτείνεται η συνέναιση).

Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2008

Ώρα 18:00 Πολυτεχνείο(Πατησίων)

Προτεινόμενο θέμα

Εκπαιδευτικά ζητήματα

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΕΣ-ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: