Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Κείμενο για την εξέγερσή και την καταστολή

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ , ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΑ!


Η κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το ένστολο καθίκι Κορκονέα ήταν η πιο ακραία έκφραση βίας που λαμβάνουμε καθημερινά από τους εξουσιαστικούς θεσμούς και νοοτροπίες . Οι πρακτικές αυτές δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά μία εξουσιαστική πραγματικότητα που καλλιεργείται από τον κρατικό μηχανισμό σαν άλλη μια μορφή καταστολής. Δεν είναι λίγες οι φορές που αγωνιστές, μετανάστες και όχι μόνο έχουν δολοφονηθεί από το κράτος.
Το γεγονός αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για εκτεταμένα συγκρουσιακά γεγονότα που έλαβαν τη μορφή γενικευμένης εξέγερσης : συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής , καταστροφές κρατικών και καπιταλιστικών στόχων όπως τράπεζες, Α.Τ. , περιπολικά, κλούβες των ΜΑΤ, υπουργεία …Γενικευμένη απαλλοτρίωση του πλούτου και των αγαθών και επανοηματοδότηση του δρόμου. Η οργή των καταπιεσμένων μετουσιώθηκε σε γενικευμένη ανυπακοή και άρνηση ενάντια στο σύστημα και τους υποστηρικτές του.
Οι συλλογικές διαδικασίες δράσης και διαβίωσης στεγάστηκαν σε απελευθερωμένους χώρους (καταλήψεις σχολών, σχολείων, δημοσίων κτηρίων) οι οποίοι λειτούργησαν με αντιιεραρχικές και αυτοοργανωμένες μορφές λήψης αποφάσεων με σκοπό την αντιπληροφόρηση και τη διάχυση των επαναστατικών πρακτικών.
Η εξουσία βλέποντας την εξέγερση των καταπιεσμένων να αποκαλύπτει το σαθρό θεμέλιο του οικοδομήματος της δημοκρατίας και του ψευδοϊδεολογήματος της εθνικής ενότητας έδρασε άμεσα και κατασταλτικά. Το κλίμα τρομοκρατίας πλαισιώνεται από τη μεθόδευση της βίαιης καταστολής με εκτεταμένη χρήση χημικών, ξυλοδαρμούς, απελάσεις μεταναστών, συλλήψεις, αναίτιες προσαγωγές, κινητοποίηση παρακρατικών (φασιστοειδή ξεράσματα, ανεγκέφαλοι μπράβοι, καλοθελητές υπαλληλίσκοι και κάθε είδους «αγανακτισμένοι πολίτες» ) και όλα αυτά συνυφασμένα με τις ανάλογες δηλώσεις συγκάλυψης.
Το κράτος πιστό στις πρακτικές του και προκειμένου να τρομοκρατήσει τους εξεγερμένους μεθόδευσε ενέργειες όπως πυροβολισμός του μαθητή στο Περιστέρι, επίθεση με βιτριόλι σε συνδικαλίστρια, δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, επαπειλούμενη άρση του ασύλου, στοχοποίηση του αναρχικού χώρου με πογκρόμ στα Εξάρχεια, πληθώρα προσαγωγών και εισβολή σε σπίτια με πρόσχημα τις ένοπλες επιθέσεις στην Κοκκινοπούλου και στη Ζαϊμη, συλλήψεις – έως τώρα 303 ατόμων και 68 προφυλακίσεις

Όσο γι’ αυτούς που έσπευσαν να καπηλευθούν την κοινωνική εξέγερση αποσκοπώντας στην πολιτική υπεραξία η πραγματικότητα των ημερών του Δεκέμβρη ξεπέρασε κατά πολύ τον οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αντιτάθηκε σε οποιαδήποτε διαδικασία ανάθεσης και αντιπροσώπευσης. Όσοι στάθηκαν εχθρικά απέναντι σ’αυτήν την εξέγερση και με όποιο τρόπο το έκαναν, έχουν ήδη επιλέξει πλευρά στον κοινωνικοταξικό πόλεμο.
Τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό αντανακλούν ένα μικρό μόνο μέρος της οργής που τρέφουν οι καταπιεσμένοι και οι απανταχού κολασμένοι. Προμηνύουν την αδιαμεσολάβητη ρήξη για την ανελέητη καταστροφή του κράτους και την κατάλυση κάθε εξουσίας.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ



ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ/ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ
ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ

συνέλευση κάθε Κυριακή στις 18:00 στο πολυτεχνείο
www.agria-xara.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: